Videorekrytering

 

  • Med videointervjuer ser du till att alla sökande får samma frågor
  • I jämförelse med vanliga intervjuer så kan videointervjuer sparas och återanvändas vid flera rekryteringstillfällen
  • Det går utmärkt att använda videorekrytering för att screena stora mängder sökande

Hur fungerar videorekrytering?

Zerolimes videointervjuer fungerar på så sätt att rekryteraren väljer vilka frågor den vill att kandidaterna ska besvara. Kandidaterna kan sedan genomföra sin intervju via sin telefon på valfri tid.

Kandidaterna kan inte pausa eller starta om intervjun vilket gör att förutsättningarna liknar en vanlig intervju. Man får då ett naturligt och sanningsenligt intryck av kandidaten och inte ett repeterat och intränat intryck.

Med videorekrytering får man snabbt en bra bild av kandidaterna och detta kan till exempel ersätta ett första telefonmöte. Det ger en djupare bild av kandidaterna än en CV granskning samtidigt som man sliper att lägga tid på att hålla i intervjuer och hitta tider som passar för bägge parter.

Jämställd rekrytering

Eftersom alla kandidater får samma frågor får de också samma förutsättningar. Saker som tonläge och svar kan påverka rekryterarens följdfrågor och hur den tolkar kandidaten. Detta problem minskar med videorekrytering.

Boka kostnadsfri demo

Är du på jakt efter ett riktigt bra rekryteringssystem? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en demo av Zerolime.